SAR Nederland
Nieuws

Per 11-06-2019 is SAR Friesland >>> SAR Nederland.


Wij opereren niét alleen vanuit de provincie Friesland, maar kunnen vanuit het gehele land opgeroepen worden om deel te nemen aan de diverse soorten zoekacties.  Vandaar dus ook deze naamsverandering. Met onze verschillende disciplines en vaardigheden kunnen we adequaat reageren bij een vermissing op het land en/of water.

We hebben momenteel een doneeractie lopen via FaceBook, Instagram en via onze blog.


Help ons vermiste personen op te sporen


Wij werken allemaal als vrijwilliger bij SAR Nederland en naast je baan is het vaak érg zwaar om dit er naast te doen. Je loopt kleddernat, met bevroren tenen of met extreme warmte in de bossen vaak, aangevallen door rode mieren en teken. 


We zoeken met honden, Linie-lopers, paarden en gebruiken een sonarboot op het water, duikteam en laten drones vliegen boven land en water en bikers door de bossen.

Soms houden we ook een flyer actie.  


Het materiaal heeft ook onderhoud nodig!

De nieuwe gesponsorde boot nog professioneel afgebouwd met nieuwe sonar, mountainbikes moeten worden onderhouden, duikmateriaal moet perfect in orde zijn etc ....etc...


Wij hebben nu uw hulp nodig voor de sonar voor de nieuwe boot, hier hebben we geld voor nodig.


Daarom deze doneeractie!

Alvast vriendelijk bedankt.


Klik hiervoor op

https://www.doneeractie.nl/help-ons-vermiste-personen-op-te-sporen/-41363


10-03-2020


Genomineerd als vrijwilliger van 2020.


We zijn op dinsdag 10 maart door de wethouder en Loco-burgemeester Hilde Tjeerdema van Gemeente Leeuwarden officieel genomineerd als vrijwilliger van 2020.


We zijn erg dankbaar en trots dat wij voor ons werk als vrijwilliger op deze manier worden bedankt, maar vooral voor alle teamleden een prachtig eerbetoon voor al hun werk tijdens een inzet bij een vermissing.


Binnenkort krijgen we de definitieve uitslag van het stemmen.


Waardeerd u ons werk, stem dan op ons via:


https://www.vrijwilligerswerk.nl

Na uitleg over de taken van SAR-Nederland werden we in de showroom verrast door de eigenaar van dit bedrijf, met de presentatie van een schitterende ruime maar vooral ook sterke aluminium boot. Deze boot is in een later stadium nog geheel naar eigen wens uit te breiden met allerlei modules. Vooralsnog wordt deze boot eerst afgebouwd en aangepast aan ons op tafel liggende wensen. Op de zijkanten worden de logos van sponsoren van boot, motor, trailer en sonar geplaatst en natuurlijk komt daarbij het logo van SAR-Nederland duidelijk in beeld!

Datum, 10-01-2020


Tot onze blijdschap mogen we melden dat, na een door kinderen en docenten georganiseerde kerstmarkt van de CSG Comenius Zamenhof in Leeuwarden, wij over konden gaan tot de aanschaf van een eigen sonarboot. Wat hebben zij enorm veel werk verricht en wat hebben wij als SAR-Nederland daar enorm veel respect voor! Binnenkort volgt er een uitgebreid verslag van die dag op deze site.


Naar aanleiding van deze actie is het bestuur op zoek gegaan naar een geschikte boot die aan bepaalde eisen moest gaan voldoen en tevens gemakkelijk trailerbaar moest zijn. Hiervoor werd informatie opgevraagd bij duikteams, hondenteams en sonar specialist. Die verzamelde informatie werd onderling gedeeld en er ontstond een gemiddelde.

Daarna werd er druk gemaild, gebeld, bedrijven werden bezocht, persoonlijke gesprekken gevoerd en daar hebben wij als bestuur uiteindelijk wat mee gedaan. We kwamen uiteindelijk terecht in Stiens bij Tomasco, een nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in laswerk van roestvrij staal en aluminium door middel van hoogwaardig TIG lassen.

Via deze weg willen de eigenaar van TOMASCO in Stiens enorm bedanken voor de bijzondere sponsoring van deze schitterende boot. Dit is echt heel bijzonder te noemen.

SAR Nederland krijgt regelmatig de vraag waarom wij zélfs na jaren van vermissing toch wéér gaan zoeken naar een vermist persoon.


Waarom besteden we hier zoveel tijd aan en lopen we vaak te zoeken naar een naald in een hooiberg ... en de hooiberg is er vaak ook niet.

Waarom, omdat er achter elke vermissingzaak een enorm intens verdriet schuilt.


Het gevoel van ontreddering, het intense verdriet blijft bij de familie en vrienden en de knagende ontwetendheid waar hun geliefde familielid zou kunnen zijn ... dat blijft.


Er is nog geen tijd geweest voor rouw en het verwerken, alleen een groot gevoel van onmacht. Daarnaast is er ergens ook nog een sprankje hoop, want zolang er niets gevonden wordt, blijf je hoop houden dat hij/zij misschien is weggelopen, gevlucht of een nieuw leven heeft opgebouwd, alle scenario's aan door je hoofd.


Het is met geen pen te beschrijven wat er met je gebeurt als je geliefde, kind of vriend plotseling verdwijnt.


Regelmatig zie ik dit onbeschrijfelijke verdriet in de ogen van de familie, maar ook weer een klein beetje hoop als wij van SAR Nederland samen met het team van de politie weer gaan zoeken, als er weer een tip of aanwijzing is binnengekomen.


Elke dag verdwijnen er mensen ... bijna 40.000 meldingen van vermissingen per jaar, van de mensen die binnen een paar dagen niet terug zijn, duikt een groot gedeelte binnen 3 weken weer op, maar van nog een honderdtal wordt niets meer vernomen.


De politie zoekt met alle middelen en mankracht die ze hebben en achter de schermen wordt alles uitgezocht, maar soms blijft iemand zoek.


Als er zo intens gezocht is, alles is uit de kast gehaald om de vermiste te vinden en er toch elk spoort ontbreekt van hem of haar, blijft alleen de onzekerheid, het verdriet en een sprankje hoop over.


Dus daarom blijven wij zoeken en geven het niet snel op, dit om de onzekerheid van de nabestaanden weg te nemen, ze de mogelijkheid te geven om te kunnen rouwen en proberen om het een plekje te geven.

Maar soms moeten wij ook stoppen met zoeken, dit omdat er geen aanknopingspunten meer zijn die kunnen leiden naar waar de vermiste zou kunnen zijn.


SAR Nederland betaald bijna alles uit eigen middelen en om vaker ingezet te kunnen worden en ons werk te kunnen doen, hebben we geld nodig. Ons enthousiaste team van vrijwilligers werkt met een enorme passie vanuit ons hart,maar financiëel raken de mogelijkheden op om vaker ingezet te kunnen worden.


Hierbij dus een dringende oproep aan bedrijven, instellingen en particulieren om ons financiëel of anderzins te ondersteunen om ons werk te blijven doen.


Mocht u op wat voor manier willen en kunnen ondersteunen, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen via

info@sarnederland.nl


SAR Nederland heeft de Anbi status.

SAR Nederland is érg blij en dankbaar voor de nieuwe ruimte waar we binnenkort opleidingen, presentaties en vergaderingen kunnen geven.Met dank aan de makelaar/sponsor Petera die dit mogelijk heeft gemaakt!

We zijn érg dankbaar voor de prachtige nieuwe laptop die we hebben gekregen van Beveiliging Security Noord uit Drachten.


We willen Hans Nieuwenhuis bedanken voor deze gift.

Dinsdag 13 november 2019, hebben wij deelgenomen aan de bijeenkomst Ontwikkelingsplein Vermissingen Noord-Nederland. Hierbij waren naast politie ook verschillende hondenteams van Noord-Nederland bij aanwezig.


De bedoeling van deze bijeenkomsten is om te proberen één groot team bij elkaar te krijgen die bij een vermissing adequaat en professioneel ingezet kunnen worden.

Note:

Voor de video presentatie is gebruik gemaakt van teamleden en figuranten.

Copyright © All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren