2020 zoekacties

26-02-2020


Vermissing 28-jarige vrouw uit Leeuwarden.

Sinds dinsdagavond wordt deze jonge vrouw vermist. Laatste telefoontje pleegde ze om 12 uur 's nachts, daarna stilte.

Een oproep richting SAR Nederland ontvangen we op woensdagmorgen waarop we de teamleiders inlichten over deze vermissing. Er wordt naar aanleiding van telefoonpeilingen de vrouw, gekregen van de politie Friesland, snel een plan opgesteld over wat we nodig hebben en in welke gebieden we moeten gaan zoeken. De mogelijke zoekgebieden betreffen grote natuurgebieden met veel plassen en kanalen.

2 sonarboten en het duikteam staan stand-by om eventueel ingezet te kunnen worden.


We zijn daarna met linielopers en zoekhonden deze gebieden gaan doorzoeken.


's Middags wordt ze door de politie in gezonde toestand aangetroffen.


We willen iedereen die betrokken was bij deze zoektocht bedanken voor hun inzet en de politie Friesland bedanken voor de fijne samenwerking.


Vermeende route 1 vermiste vrouw
Vermeende route 2 vermiste vrouw

23-02-2020


Flyer actie 18-jarige in Almere.


Zondag 23-02-2020 worden we door de familie van het meisje opgeroepen en verzocht tot actie. Enige wat ons dan te binnen schiet in deze case is dat we moeten beginnen met een flyer actie.

Al snel zijn de teamleiders ingelicht en hebben we leden bereid gevonden mee te helpen de flyers te verspreiden. We spreken af om 13.30 in Almere de gehele situatie te briefen aan de teamleden.


Op het moment van vertrek uit Heerenveen bereikt ons het bericht van de politie dat het meisje is teruggevonden.


Case closed.

18-02-2020


We hebben samen met de politie intensief en tot midden in de nacht gezocht naar de vermiste 53- jarige man uit IJsselstein, zowel op het water en op het land met zoekhonden, sonarboot en Linie-lopers, maar hij werd door ons deze dag helaas niet gevonden.


De volgende dag is hij overleden aangetroffen.We wensen de familie enorm veel kracht en sterkte toe met dit zware verlies.


We willen iedereen die bij deze zoekactie betrokken waren bedanken en vooral de politie voor de fijne samenwerking.


Omgeving Broeksdijk

08-02-2020


Vandaag wéér een zware zoektocht op het Noorderleegh waar we met een aantal drones zijn gaan vliegen en opnieuw zijn gaan zoeken naar een vermiste man.


Het is een zwaar terrein waar je al snel tot de knieën in de natte grond weg zakte.


Helaas wederom geen resultaat van de vermiste man.


Wij willen Vliegbasis Leeuwarden, fryske Gea en Politie Groningen bedanken voor de fijne samenwerking.

24-01-2020


Wij van SAR Nederland zijn blij dat we de politie hebben geassisteerd met de vermissing van een 14- jarige meisje met uiteidelijk dit prachtige resultaat.


Samen met de politie een grote zoektocht gehouden en door middel van een flyeractie zeer bruikbare tips binnengekregen waardoor de politie door kordaat optreden al snel achter haar verblijfplaats komen.


We willen iedereen die bij deze inzet aanwezig waren bedanken, maar vooral ook de Politie Drachten voor de fijne samenwerking.

06-01-2020


Maandag 6 januari zijn wij door politie en familie gevraagd om te helpen bij het zoeken naar een 43-jarige vermiste vrouw uit Kampen.
Hierbij geholpen door de hondenteams van de  SRO ( Samenwerkende Reddingshonden Organisaties ) met vlaktezoekhonden en mantrail honden.
SAR was zelf aanwezig met Linie-lopers en 2 speurhonden

We hebben met een groot team verschillende gebieden afgezocht en ondanks de enorme inzet van iedereen, is ze helaas nóg niet gevonden.

We willen de politie/waterpolitie en de SRO ( Samenwerkende Reddingshonden Organisaties ) bedanken voor hun geweldige inzet en de fijne samenwerking.

"Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte met het verdere verloop van deze vermissing."

01-01-2020


SAR Nederland is op nieuwjaarsdag door de politie en familie gevraagd te assisteren bij een urgente vermissing van een 24-jarige man uit Hoogezand.

We zijn met een groot team verschillende dagen en een nacht aan het zoeken geweest dit in samenwerking met INSED-DRD-Oger-SARhonden en de RHGD.

Op verzoek van de politie hebben we verschillende gebieden, waaronder vijvers en het kanaal afgezocht met o.a. zoekhonden, helaas leidde dit niet tot het vinden van de vermiste.

Vrijdagmorgen is ons team wéér naar Hoogezand vertrokken om te zoeken. Aan het begin van de middag  werd het helaas levenloze lichaam aangetroffen in het Winschoterdiep.

Wij willen hierbij de politie en de verschillende hondenteams bedanken voor de fijne samenwerking en vooral ook INSED en Venema bedanken voor het gebruik maken van de communicatiewagen.

Wij wensen hierbij de ouders, vriendin, broers en zussen heel veel kracht en sterkte toe bij dit zware verlies.

http://www.grootdefryskemarren.nl

Copyright © All Rights Reserved